Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen in de piercingwereld?

Gepubliceerd op 22 mei 2021 om 20:32

Prijsopbouw & kwaliteit

Waarom sieraden van de juiste kwaliteit belangrijk zijn heb ik al (vele malen) eerder geschreven, maar dat er ook een hoger prijskaartje aan hangt, daar schrikken mensen soms van. Het is eigenlijk heel simpel. Sieraden die getest zijn en geschikt zijn bevonden voor het dragen in het menselijk lichaam lopen een kostbaarder traject door dan een basaal geproduceerd, merkloos en slecht afgewerkt sieraad. Neem bv deze labret van Neometal en zie het verschil met de doorsnee labret ernaast. Een wereld van verschil in afwerking en ze komen met een levenslange garantie. De spiegelgladde handpolish zorgt ervoor dat er geen bacteriën kunnen hechten aan het sieraad. Dat geldt voor alle high-end merken.

Aan het piercen zelf gaat een hele hoop vooraf, alle benodigde materialen worden gecontroleerd en gesteriliseerd. Denk aan (custom gebogen) naalden, gaasjes, tangen, tapers (steriele) handschoenen en andere benodigdheden. Dit alles kost ook tijd en skills en gaat mee in de prijsopbouw.

Goedkoop is duurkoop

 Je zou eigenlijk kunnen stellen dat een goedkope piercing uiteindelijk duurder is. Ik krijg veel mensen bij mij op de stoel voor een trouble-shooting consult, die bv ergens voor drie tientjes een helix hebben laten piercen of zelfs hebben laten schieten. Met het kopen van een nieuw sieraad, die later ook weer gedownsized moet worden, zijn ze uiteindelijk meer kwijt dan wanneer ze direct voor kwaliteit hadden gekozen. En die kwaliteit verdien je ook! En die komt trouwens ook in een breed scala van prijzen en keuzes van sieraden, je kunt het zo gek maken (of niet) als je zelf wilt.

 

 

Support jouw piercer!

Ik heb ervoor gekozen om als basic een goed sieraad te bieden aan mijn klanten en de meest steriele procedure en ben eerlijk over welk sieraad werkt bij jouw anatomie. Ik zal je dus geen piercing geven waar ik niet achter sta. Wil je een nieuw sieraad, ik denk graag met je mee en bestel voor je wat je wilt hebben. Wist je dat goede merken alleen verkopen aan piercers? Op deze manier supporter hen ook de piercers, en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat jij een passend sieraad krijgt, iets wat vaak lastiger is als je bij een grote piercingswebshop besteld en moet gokken welke maat goed is. En waar je dus niet topkwaliteit koopt, maar vaak een sieraad van chirurgisch staal (=mysterie metaal) of iets met een coating, wat ook niet veilig is om langere tijd in je lichaam te dragen. Pick your piercer :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.