Het ding met een ring is

Gepubliceerd op 30 april 2021 om 12:25

Ringen in verse oorpiercings?

Veel mensen wil het liefst zsm een ringetje in hun neus of oorpiercing. En dan ook het liefst zo aansluitend mogelijk. Om ervoor te zorgen dat je een mooie, goed geheelde piercing krijgt is geduld echter een schone zaak.

 

Waarom?

In zowel oren als neuzen (o.a.) is het zo dat het eerste sieraad altijd wat langer is. De piercing zwelt vaak wat op de eerste weken, en daar is de ruimte voor nodig. Stel je voor dat daar een gebogen sieraad in zit: het sieraad drukt door de buiging op de piercing uiteindes. Je lichaam denkt 'He, wat krijgen we hier' en vaak ontstaan hier de problemen. Aan weerszijden van de piercing ontstaan bultjes. Doe je hier niks aan, kunnen die vrij erg worden. Soms zie je zelfs het bultjes over het sieraad groeien, waardoor de wissel naar een labret zelfs moeilijk wordt. 

 

Een uitzondering is echter het kiezen voor een ring met een grote diameter om de druk te verminderen. De ringen kunnen wel slachtoffer worden van veel beweging, waardoor de genezing langer op zich kan laten wachten. Dus als je een toegewijde piercingverzorger bent en je bv al meerdere kraakbeenpiercings succesvol hebt genezen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om voor helixpiercings te gaan met ringen van een grote diameter.

 

Hoelang moet ik dan wachten voor een mooi, klein ringetje?

Dit antwoord komt vaak als een teleurstelling: als de piercing goed genezen is. Voor neusvleugels staat daar 3-6 maanden of langer voor en voor piercings in het kraakbeen van het oor 6-9 maanden of langer. Hierbij speelt ook mee: 

  • de juiste nazorg;
  • downsize.

Hierover lees je hier meer: Nog maar een stukje over nazorg.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.