Personal Growth & 'Pick your piercer'.

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 12:41

In 2014 kwam het op mijn pad, in de leer bij een piercer. Piercer worden. De tattooshop waarin dat kon zou overgenomen worden, en zo begon 2tonetattoo & piercing, en ik zou dan daar kunnen piercen. Zo gezegd, zo gedaan, wat simpeler klinkt dan het was. Maar het was ook te simpel voor wat het eigenlijk had moeten zijn. Een apprenticeship, zo kwam ik later achter, is een proces van maanden, al dan niet jaren. Waarin je niet alleen (de juiste) technieken geleerd wordt, maar ook de gevaren van kruisbesmetting en bloedoverdraagbare ziektes. Over materialen van sieraden, en welke sieraden het beste werken in welke plekken, en ga zo maar door. Toen ik op eigen benen stond ben ik verder gaan verdiepen, kwam achter het bestaan van de Association of Professional Piercers en leerde dat er nog zoveel meer bestond om je klanten de beste en zo veilig mogelijke ervaring te geven. Nieuwe doelen. Nu ruim zes en een half jaar verder heb ik al flink wat kunnen afvinken van mijn lijstje. Van sieraden van chirurgisch staal en extern schroefdraad, naar sieraden van implanteerbaar titanium en goud, met intern schroefdraad en een 'mirror shine'. De beste merken. Nieuwe technieken, de scherpste naalden. Het gehele sterilisatie proces van mijn sieraden en benodigdheden in eigen handen. En zoveel meer kennis. En dat bracht mij inmiddels een goede naam, waar ik super trots op ben.

Je zal me dus geen acties zien hebben van €25,-: eigenlijk moet je bij dit soort acties wegrennen, voor dit bedrag kan het nooit een sieraad van de juiste kwaliteit zijn.  En dat is nou net waar ik zo hard voor heb gewerkt, om te kunnen bieden :)

Ga voor een piercer die een goed portfolio heeft opgebouwd, die goede sieraden gebruikt en daarvan certificaten kan overleggen (zogenaamde Mill Certificates). Deze piercers zullen niet de goedkoopste zijn, omdat ze investeren in kennis en het juiste materiaal. Eigenlijk een kwestie van weten wat je waard bent, als je het mij vraagt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.