Intern schroefdraad vs. Extern schroefdraad

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 14:47

Sieraden voor piercings komen in vele soorten en maten, en kwaliteitsverschillen. Ik bied enkel nog sieraden met intern schroefdraad en ik zal je vertellen waarom.

- Sieraden met extern schroefdraad kunnen je piercing irriteren en zelf beschadigen bij het wisselen van sieraden, het schroefdraad komt namelijk langs de (al dan niet geheelde) wond;

- Merken die sieraden maken van implanteerbaar titanium, en goud, die getest zijn om in het menselijk lichaam te dragen en spiegelglad gepolijst zijn maken geen extern schroefdraad aan hun sieraden, juist omdat ze het beste willen;

- De APP (association of professional piercers), wiens voorschriften ik wil volgen, heeft een lijst met goedgekeurde sieraden/merken welke gebruikt kunnen worden voor helende piercings.

Het verschil in kwaliteit is duidelijk te zien, het externe schroefdraad heeft een minder mooie afwerking waar vuil veel sneller in blijft vast zitten. Ze worden vaak gemaakt van een soort 'mystery metal'. Goede merken verkopen hun sieraden alleen aan piercers, en dat is niet zomaar. Je piercer kan je de juiste maat aanmeten en verkopen. Ook bieden ze piercers op deze manier support, doordat ze meer omzet kunnen genereren :). 

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp:

- https://www.safepiercing.org/jewelry_standards.php 

(website van de APP)

Deze foto laat goed het verschil zien in afwerking.

 

Ben je benieuwd geworden naar de merken die de juiste kwaliteit sieraden verkopen? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje:

- Junipurr voor gouden sieraden:

https://junipurrjewelry.com/collections/all-gold-jewelry

-Industrial Strenght voor titanium sieraden:

https://www.instagram.com/industrialstrength/

- Neometal voor titanium sieraden:

https://www.neometal.com/shop 

 

Alles wat je mooi vind, kan ik bestellen voor je!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.