Anatomie

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 13:04

Waarom ik niet elke piercing bij je plaats

Je hebt een leuke piercing bedacht, een afspraak bij me gemaakt, de dag is aangebroken en vervolgens..... Stel ik je teleur. Ik zeg het je namelijk eerlijk als ik denk dat je gewenste piercing niet geschikt is voor jouw anatomie.

Dat kan zomaar gebeuren. Het is namelijk zo dat niet iedereen geschikt is voor elke piercing. Wat verder niks wilt zeggen over jouw lichaamstype, het ligt bv niet aan 'dik'of 'dun' zijn.

Neem nu bv een navel. Om een navelpiercing te kunnen zetten is er een flapje huid nodig. Is de huid op die plek erg strak, dan komt er teveel druk om je piercing waardoor het veelal uit zal groeien. Soms kan er worden gekozen voor een 'floating navel' voor mensen met een navel die met een regulier navelpiercing sieraad ogenschijnlijk niet zal genezen. Het onderste balletje wordt daarbij vervangen door bv een discje, de bewegelijkheid van het sieraad verminderd en de kans op genezing vergroot.

Ik kom het helaas vaak tegen bij consulten dat mensen een piercing hebben laten zetten terwijl ze niet de geschikte anatomie hadden, denk aan uitgroeiende navelpiercings die ver boven de navel zijn gezet of industrials die enkel nog aan een miniscuul stukje huid vastzitten omdat er geen kraakbeen in dat stukje van het oor aanwezig was. Doe je research voor je je piercing ergens laat zetten, dat bespaard je een hoop pijn, moeite en centen. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn, denk bv aan je tong. Daarover in een andere blog meer.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.